Кухня
Турецька кухня - це вибух смаку. Кулінарні традиції страв сформувалися під впливом багатовікової історії країни, ввібрали в себе вплив кухонь кочових тюркських племен, грецької, балканської, кавказької, арабської кухонь, і все це різноманіття було оброблено і відсіяно законами харчових заборон ісламу. Навіть складно сказати, яким стравам віддається пріоритет - м'ясним, овочевим, борошняним. Все представлено в достатку.
Це і різноманітні види хлібобулочних виробів: пита, яку наповнюють різними начинками з м'яса, сиру та овочів; незрівнянні сіміти - бублики з кунжутом, лахмаджун - варіант турецької піци, вузькі човники піде (приблизно те ж саме, що і лахмаджун, але іншої форми), популярне в багатьох готелях гезлеме - тонкі коржі, які печуть прямо при тобі і наповнюють сиром, м'ясом або зеленню.
З м'ясних страв першими на думку спадають кебаби: донер-кебаб, який давно вже продають і на вулицях наших міст, але «правильний» донер-кебаб можна з'їсти тільки в Туреччині; шиш-кебаб - блюдо з цілісних шматків м'яса, аналог шашлику; дуже популярні адана кебаб і кефте - ковбаски з м'ясного фаршу з різними добавками. Про солодощі навіть говорити важко! Кожен гість Туреччини після поїздки довго ще згадує незрівнянні десерти, які повільно, але неухильно відклалися на талії.