Кухня і побутові особливості
Пряна, гостра, солодкувата - в'єтнамська кухня дуже різноманітна. В її основі - супи з локшиною, рис, м'ясо, овочі та, звичайно ж, улюблені туристами морепродукти. Більш сміливі мандрівники можуть спробувати місцеві спеціалітети - наприклад, страви з м'яса крокодила, змії або страуса.
Кращим сувеніром з В'єтнаму стануть екзотичні фрукти, які довго не псуються - лічі, мангустін, рамбутани та «око дракона».
В'єтнамці в залежності від регіону проживання відрізняються характером і менталітетом, але в цілому - гостинний народ. Особливою рисою жителів цієї країни є поняття «Тиньков». Це не можна перевести, лише приблизно зрозуміти: емоційність, чуттєвість, дружелюбність.